De stadsboerderij is een plek in de stad waar jij en je kinderen kunnen zien wat er dagelijks op een boerderij allemaal gebeurt. Iedereen van jong tot oud is welkom. De stadsboerderij is ook een (duurzame) ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt. De stadsboerderijen verzorgen educatieve activiteiten, lessen voor het basisonderwijs en stimuleren verantwoord huisdierenbezit.
 
Er zijn 10 stadsboerderijen in Den Haag waar grote en kleine (landbouw)huisdieren gehouden worden zoals koeien, varkens, schapen, geiten, konijnen, kippen, cavia`s en katten.
De stadsboerderijen hebben regelmatig opvangdieren van knaagdierenopvang ‘Het Knagertje’ te logeren die een nieuw thuis zoeken. Bekijk daarvoor de pagina's van de individuele stadsboerderijen door te klikken op een van de links hieronder.
 
De beheerders van de stadsboerderijen kunnen je veel vertellen over het houden van huisdieren. En als zij het niet weten, kunnen ze je verwijzen naar andere deskundigen.
Op de stadsboerderijen wordt ook regelmatig voorlichting gegeven over het houden van huisdieren, samen met medewerkers van andere Huisdier Informatie Punten. 
 
Alle stadsboerderijen op een rijtje: