Wie wij zijn

Het Knaaghof / Dierenbescherming, het Haags Dierencentrum, de Dierenambulance Den Haag, Knaagdierenopvang ‘Het Knagertje’, Hondenbescherming en de Stadsboerderijen van de gemeente hebben samen een campagne ontwikkeld voor verantwoord huisdierenbezit. Met de campagne willen we benadrukken dat je goed moet nadenken over het nemen van een huisdier. Wij hebben daarom een laagdrempelige plek gerealiseerd waar je terecht kunt als je je wilt oriënteren op het nemen van een huisdier: het Huisdier Informatie Punt.
Het netwerk van Huisdier Informatie Punten heeft 15 bezoeklocaties.
 
Bij de Huisdier Informatie Punten werken deskundige medewerkers die informatie kunnen geven over verzorging, kosten en opvoeding van dieren. Op de website is deze informatie te vinden voor een aantal populaire huisdieren.
 
De Huisdier Informatie Punten zijn te herkennen aan een bord met logo op de gevel. Bij de tien Stadsboerderijen van de gemeente staat bovendien een bord met alle locaties. Jaarlijks kan namens het netwerk een extra campagne worden gevoerd om verantwoord huisdierenbezit opnieuw onder de aandacht te brengen.
 
Aansluiten bij de campagne en netwerk
Het is mogelijk om als organisatie aan te sluiten bij de campagne en het netwerk van Huisdier Informatie Punten. Het is in dat geval belangrijk dat je organisatie de uitgangspunten van het netwerk over verantwoord huisdierenbezit onderschrijft en uitdraagt. Je kunt een email sturen om je belangstelling kenbaar te maken naar stadsboerderijen@denhaag.nl.